Telefon: +4.0722.556.897

Am aratat intrun articol precedent faptul ca timbrul de mediu recent intrat in vigoare nu este conform cu "legislatia" europeana la care se face referire in preambulul Ordonantei 9/2013. Am folosit ghilimelele deoarece comunicarile Comisiei Europene nu pot fi considerate legislatie.

Actele cu caracter normativ emise de institutiile Uniunii Europene în procesul exercitarii competentelor care le sunt atribuite prin Tratat alcatuiesc legislatia secundara, cel de-al doilea izvor important al ordinii juridice institutionale comunitare.

 

Legislatia primara atribuie rolul de a emite acte comunitare triunghiului decizional format din Parlamentul European, Consiliul U.E. si Comisia Europeana. În exercitarea atributiilor conferite prin Tratate de catre statele membre ale U.E., acestea au competenta de a adopta mai multe tipuri de acte juridice, care au efecte juridice diferite si sunt specifice ansamblului original pe care îl reprezinta Uniunea Europeana.

În timp s-a cristalizat o anumita ierarhie a actelor comunitare de drept derivat, potrivit careia doar regulamentele, directivele si deciziile au forta juridica obligatorie, în timp ce recomandarile si avizele sunt facultative.

 

Alaturi de actele comunitare precizate în articolul 249 T.C.E., exista o serie de acte derivate numite „atipice”, deoarece nu apar în clasificarea facuta de articolul mentionat. Adoptarea acestui tip de acte a fost legitimata de C.J.C.E., sub rezerva ca acestea sa nu deroge de la prevederile Tratatelor constitutive, principiu valabil, de altfel, pentru întregul drept derivat ai carui emitenti sunt institutiile comunitare. Pot fi citate in aceasta categorie, urmatoarele categorii de acte:

- Actele interne ale institutiilor comunitare;

- Actele sui generis;

- Acordurile internationale la care sunt parte Comunitatile Europene.

 

În categoria actelor sui generis sunt incluse:

- hotarâri cu caracter general, care nu au destinatari desemnati;

- rezolutii ale Consiliului European;

- concluziile Consiliului European adoptate în urma unor dezbateri care s-au derulat în cursul sesiunilor Consiliului;

- rezolutiile Consiliului;

- comunicarile Comisiei Europene;

- declaratiile comune, care contin angajamentele reciproce sau acorduri interinstitutionale ale mai multor institutii.

 

Site-ul oficial al Comisiei Europene precizeaza expres:  "Comunicarea este un document de politică care nu are caracter normativ. Comisia ia iniţiativa de a publica o comunicare atunci când doreşte să îşi expună punctul de vedere asupra unui subiect de actualitate. Comunicarea nu produce efecte juridice." http://ec.europa.eu/civiljustice/glossary/glossary_ro.htm

 

In continuarea acestei argumentatii, apare ca relevanta constitutionalitatea sau mai bine zis neconstitutionalitatea Ordonantei 9/2013, sub urmatoarele aspecte:

 

ART. 56 – Constitutia Romaniei

Contribuţii financiare

(1) Cetăţenii au obligaţia sa contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.

(2) Sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure aşezarea justa a sarcinilor fiscale.

(3) Orice alte prestaţii sunt interzise, în afară celor stabilite prin lege, în situaţii excepţionale.

 

Decizia Curtii Constitutionale nr. 39/2013

Or, aceasta imprejurare este contrara principiului justei asezari a sarcinilor fiscale instituit de art. 56 alin. (2) din Constitutie, care trebuie interpretat in sensul ca un contribuabil poate fi obligat sa suporte numai sarcini fiscale aferente propriei activitati ori unor beneficii proprii.

 

Decizia nr. 176 din 6 mai 2003

Curtea retine ca, in conformitate cu prevederile constitutionale ale art.53 alin.(2), sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure asezarea justa a sarcinilor fiscale, ceea ce presupune in mod necesar subordonarea fata de un principiu de echitate si de justitie sociala, pentru a corespunde caracterului social al statului, prevazut de art.1 alin.(3) din Constitutie.

In conformitate cu principiile generale ale fiscalitatii, orice taxa instituita pentru persoane fizice sau juridice trebuie sa fie urmata de un serviciu sau o lucrare efectuata in mod direct si imediat de catre organe sau institutii publice. Potrivit dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.174/2001, sumele constituite din incasarea taxei se varsa la bugetul de stat si au o destinatie speciala, prestabilita, urmand a fi utilizate pentru repararea caminelor studentesti. Ca atare, Curtea observa ca justificarea instituirii unei taxe, si anume prestatia din partea unei autoritati publice, nu exista in cazul de fata.

Asa cum a statuat Curtea Constitutionala, prin Decizia nr.3/1994 (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.145 din 8 iunie 1994), *[...] fiscalitatea trebuie sa fie nu numai legala, ci si proportionala, rezonabila, echitabila si sa nu diferentieze impozitele pe criteriul grupelor sau categoriilor de cetateni*.

------

Principiul egalităţii în materie fiscală. Egalitatea în materie fiscală prezintă două componente: a) egalitatea în faţa legii fiscale şi b) justa aşezare a sarcinilor fiscale. Cadrul legal privind egalitatea în faţa legii fiscale îl constituie art. 16 din Constituţia României care prevede: „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”

 

În conformitate cu art. 115 alin. (4) din Constituţie, Guvernul poate să adopte ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.

Acestea intră în vigoare numai după depunerea lor, spre aprobare, la Parlament, care, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu, şi după publicarea lor în Monitorul Oficial al României.

 

III. Procedura cu privire la elaborarea şi prezentarea Guvernului a ordonanţelor de urgenţă, constă în:

1. În mod obligatoriu, în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă vor fi prezentate distinct, conform prevederii art.30 alin.(1) lit.g) din Legea nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, elementele obiective ale situaţiei extraordinare care impune reglementare imediată, nefiind suficientă utilizarea procedurii parlamentare de urgenţă, precum şi eventualele consecinţe care s-ar produce în lipsa luării măsurilor legislative propuse.

2. De asemenea, fiecare proiect de ordonanţă de urgenţă va avea în mod obligatoriu un preambul, care va cuprinde prezentarea elementelor de fapt şi de drept ale situaţiei extraordinare ce impune recurgerea la această cale de reglementare.

3. Lipsa motivării urgenţei în cuprinsul notei de fundamentare precum şi lipsa preambulului atrag returnarea proiectului la autoritatea care a elaborat proiectul.

4. Învederăm faptul că motivarea necorespunzătoare a urgenţei în cuprinsul ordonanţei constituie un motiv de neconstituţionalitate a ordonanţei de urgenţă  şi atrage acordarea unui aviz nefavorabil.

5. Fiecare proiect de ordonanţă de urgenţă va fi avizat, în prealabil, din punctul de vedere al oportunităţii promovării acestora pe calea prevăzută de art. 115 alin. (4) din Constituţie, de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.

6. Toate proiectele de ordonanţă de urgenţă vor fi transmise întâi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi numai după obţinerea avizului de oportunitate favorabil din partea acestuia vor fi trimise autorităţilor publice interesate în aplicarea acestora - conform art. 7 din Regulamentul privind procedurile pentru supunerea proiectelor de acte normative spre adoptare Guvernului, aprobat prin H.G. nr. 555/2001.

 

In conditiile in care actul Comisiei Europene pe care teoretic se fundamenteaza ordonanta este doar un act politic si care nu produce efecte juridice, desi am aratat ca recomandarile de bune practici cuprinse in acesta sunt antagonice cu regelementarea romaneasca, este constitutionala ordonanta de urgenta privind timbrul de mediu? Vom afla doar pe calea unei exceptii.

Vom reveni cu detalii si argumente pe masura ce vom studia mai detaliat problematica timbrului de mediu, in ceea ce priveste oportunitatea, concordanta cu scopul declarat in conditiile in care taxa se aplica pentru un singur transfer al dreptului de proprietate (nu poluatorul plateste ci un cumparator, posibilii ulteriori cumparatori desi polueaza nu mai platesc), etc.

 

 

NOTA! Acest site folosește cookies.

Continuarea navigarii inseamna acceptul. Learn more

I understand

Va multumim ca vizitati website-ul nostru. Speram ca veti fi incantati sa aflati mai multe despre Cabinet de Avocat Emil Tatu, precum si despre serviciile si produsele noastre.
Dorim sa va informam ca Cabinet de Avocat Emil Tatu este in curs de inregistrare ca si Operator de date cu caracter personal.

Prin aceasta “Politica de confidentialitate” ne angajam sa furnizam utilizatorilor informatii clare si complete despre datele pe care le colectam prin intermediul domeniului web www.avocatconstanta.com si despre modul in care aceste date sunt stocate si folosite de catre compania noastra, dar si de catre partenerii nostri (retele de publicitate). “Politica de confidentialitate” explica, de asemenea, modul in care utilizatorul poate gestiona preferintele legate de navigarea pe Internet si politica de cookies.
Cabinet de Avocat Emil Tatu respecta dreptul la intimitate al persoanelor care viziteaza site-ul nostru si comunica cu noi pe cale electronica. Am dezvoltat astfel aceasta “Politica de confidentialite” cu scopul de a va informa asupra modului in care www.avocatconstanta.com colecteaza, foloseste si proceseaza informatiile cu caracter personal.
Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu practicile descrise in aceasta “Politica de Confidentialitate”. Daca nu sunteti de acord cu aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa nu utilizati acest site. Ne rezervam dreptul de a face modificari la aceasta politica de confidentialitate in orice moment. Orice modificari vor fi postate in aceasta politica de confidentialitate, iar modificarile se vor aplica pentru activitati si informatii colectate ulterior publicarii. Va incurajam sa revedeti periodic aceasta politica de confidentialitate pentru a va asigura ca sunteti informati cu privire la orice schimbari si la modul in care informatiile pot fi utilizate.
Informatii colectate de www.avocatconstanta.com
Pentru a realiza campanii publicitare mai apropiate de interesele dumneavoastra prin intermediul unor terte parti, in speta reteaua de publicitate Google, colectam o adresa IP, paginile web vizitate, data si ora la care au fost vizualizate, cat si interactiunea cu continutul de pe acest domeniu web, respectiv www.avocatconstanta.com. Tehnologiile folosite pentru a colecta aceste date sunt cookies.
Ce sunt cookie-urile?
Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu“cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard-disk-ul utilizatorului). Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului. Datorita cookie-urilor, site-ul retine, pe o perioada de timp, actiunile si preferintele dumneavoastra (login, limba, dimensiunea caracterelor si alte preferinte de afisare). Astfel nu mai trebuie sa le reintroduceti ori de cate ori reveniti la site sau navigati de pe o pagina pe alta.
Cum si de ce folosim cookie-uri?
Folosim cookies pentru a imbunatati utilizarea si functionalitatea site-urilor noastre si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii utilizeaza aceste site-uri, precum si serviciile oferite de catre acestea. Stocarea de cookies pe calculatorul dumneavoastra ne ofera o modalitate usoara si convenabila pentru a personaliza sau a imbunatati experienta dumneavoastra pe site-urile noastre si pentru a face urmatoarea vizita mai placuta.
Cum pot opri cookie-urile?
Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie. Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite sectiuni sau pagini ale site-ului impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. Mai multe informatii despre cookie-uri puteti gasi pe site-ul www.allaboutcookies.org sau http://www.youronlinechoices.com/ro.

Ce tipuri de Cookie-uri sunt folosite?
In urmatorul tabel gasiti clasificarea si descrierea Cookie-uri folosite pe site-ul www.avocatconstanta.com:

 

Utilizam aceste informatii descrise mai sus si pentru a personaliza mai bine tipul de publicitate pe care un utilizator l-ar putea vedea pe alte domenii web. De asemenea, colectam date anonime din cookies, in scopul de a identifica cat mai multe segmente de public, lucru care ii permite retelei de publicitate Google sa selectioneze cat mai relevant audienta online.
E-mail marketing
In urma rezervarilor pe care vizitatorii le fac pe site-ul nostru prin modulul de rezervari, dar si prin intermediul tuturor formularelor de pe site, www.avocatconstanta.com colecteaza adresele de email, insa le pastreaza confidentialitatea, cu scopul de a va trimite newslettere despre noutati si oferte, oferind in acelasi timp optiunea de dezabonare prin intermediul fiecarui newsletter. Va asiguram ca adresele de email folosite de dumneavoastra pe site nu vor fi instrainate catre terte parti.
Daca Cabinet de Avocat Emil Tatu a obţinut in mod direct adresa de posta electronica a unui client, cu ocazia vanzarii catre acesta a unui produs sau serviciu, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, Cabinet de Avocat Emil Tatu poate utiliza adresa respectiva, in scopul efectuarii de comunicari comerciale referitoare la produse sau servicii similare, cu condiţia de a oferi in mod clar si expres clientilor posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu si gratuit unei asemenea utilizari, atat la obtinerea adresei de posta electronica, cat si cu ocazia fiecarui mesaj, in cazul in care clientul nu s-a opus initial. Fiecare e-mail trimis de Cabinet de Avocat Emil Tatu va da de fiecare data posibilitatea de a refuza in orice moment continuarea primirii unor e-mail-uri cu subiect de marketing.
Pentru orice solicitare sau intrebare privind datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati prin e-mail la emil.tatu@avocatconstanta.com, sau prin telefon la 0722.556.897.